Tilstandsrapport


HusSyn.com           Din bestillingsportal

Tilstandsrapport


   Når du sælger dit hus, har du et 10-årigt sælgeransvar for skjulte fejl og mangler ved huset. Men du, som sælger, kan frigøres for ansvar, såfremt der over for køber fremlægges en tilstandsrapport samt muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring. 

Fra 1. maj 2012 skal der endvidere udarbejdes en el-installationsrapport, som en del af tilstandsrapporten - udført af en autoriseret el-installatør - hvilket vi selvfølgelig koordinerer, så du kun skal henvende dig ét sted for bestilling.

Tilstandsrapporten er en samlet skriftlig vurdering af synlige skader ved dit hus.

Pris: Priser for udarbejdelse af en tilstandsrapport beregnes på baggrund af den gældende prisliste og reguleres af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Sikkerhedsstyrelsen. Prisen afhænger bl.a. af størrelsen på dit hus og om du samtidig ønsker at få lavet et energimærke.

Du får:


-  Faglig gennemgang af din bolig.


-  Skriftlig tilstandsrapport efter gældende retningslinier.


-  Skriftlig el-installationsrapport efter gældende retningslinier.


Byggeteknisk rapport

I forbindelse med ejendomshandel, hvor ejendommen ikke er omfattet af loven om huseftersyn, kan sælger i stedet for en tilstandsrapport, vælge at få udført en byggeteknisk rapport. Formålet er at undgå tvister mellem køber og sælger.


En byggeteknisk rapport udarbejdes, efter de samme principper som beskrevet under tilstandsrapport.
Pris:  Prisen på en byggeteknisk rapport beregnes lige som på en tilstandsrapport på baggrund af den gældende prisliste.


 


Når du sælger dit hus, har du et 10-årigt sælgeransvar for skjulte fejl og mangler ved huset. Men du, som sælger, kan frigøres for ansvar, såfremt der over for køber fremlægges en tilstandsrapport samt muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring.Uanset hvordan huset handles, er det vigtigt, at der udarbejdes en tilstandsrapport af en kvalificeret bygningssagkyndig, som er uvildig i sin bedømmelse af ejendommen. En tilstandsrapport udarbejdes på baggrund af en visuel gennemgang af bygningens synlige og alment tilgængelige bygningsdele. 


Copyright 2019© All Rights Reserved